Het mobiele dataverbruik is hoger dan ooit. Vorig jaar hebben we in totaal 185 miljard MB aan mobiele data verbruikt, goed voor 63 procent meer dan in 2015. Dit blijkt uit onderzoek door telecomtoezichthouder ACM. De Autoriteit Consument & Markt heeft dit aangegeven in de Telecommonitor van 2016.

Groei van mobiel internet

De groei van het aantal verbruikte MB’s is geen verrassing. De stijging is ieder jaar aanwezig en het lijk erop dat dit niet minder wordt. In vergelijking met 2013 hebben we zelfs al 5 keer zoveel data verbruikt. Doordat steeds meer apparaten verbonden zijn met het internet en het gebruik ervan toeneemt groeit de vraag naar data. Eén van de trends die de ACM opmerkt is dat consumenten steeds meer en grotere bundels afnemen. Een onderdeel hiervan zijn de abonnement die je kunt vergelijken op deze website; de zogenoemde Unlimited abonnementen.

Tegelijk neemt het aantal sms’jes dat verstuurd wordt drastisch af. Deze trend is ook al langer zichtbaar. Door de alternatieven die niet van de bundel afgaan zoals Whatsapp, Facebook Messenger en Snapchat versturen nog maar weinig gebruikers sms’jes. Het totale aan mobiele bundels is gestegen van 12,64 miljoen naar 13,83 miljoen in 2016. Dit staat gelijk aan een stijging van 9 procent in een jaar tijd.