Onbeperkt 5G internet

5g onbeperkt5G is nieuw. 5G is opwindend. Want het belooft sneller te zijn dan de bliksem, een einde aan trage verbindingen en de reactiesnelheid zou drastisch moeten verbeteren. Alles wordt beter en sneller: downloads, streaming en connectiviteit. En het goede nieuws is dat 5G eindelijk in Nederland is gearriveerd.

Alle grote providers in Nederland hebben hun 5G-netwerken in 2020 gelanceerd en breiden deze zo snel mogelijk uit om marktaandeel te veroveren. Bovendien zijn er een aantal kleinere providers (bekend als MVNO’s) die meeliften op de netwerken van de drie grote spelers. Dat betekent dat deze kleinere providers ook 5G-connectiviteit kunnen bieden – vaak tegen een iets betaalbare prijs. Met andere woorden: de strijd om het beste 5G-netwerk van Nederland is begonnen.

Sim only met onbeperkt 5G internet vergelijken

Alle Nederlandse telecomaanbieders hebben tegenwoordig 5G-dekking. Maar ze bieden het niet standaard aan als onderdeel van de internetabonnementen die zij aanbieden. Welke providers wel onbeperkt 5G internet aanbieden? Gebruik de vergelijker om te filteren op 5G en je ziet direct welke providers op dit moment onbeperkt 5G internet aanbieden:

Onbeperkt 5G internet vergelijken

Waarom 5G?

Terwijl de providers hard aan het werk zijn om de antennes gereed te maken voor 5G, verbruiken wij – als gebruikers – meer data dan ooit. Elk kwartaal neemt het verbruikte aantal GB’s toe en de verwachting is dat deze vraag niet zal verminderen. En als 5G daadwerkelijk op grote schaal gebruikt gaat worden, zal de behoefte naar meer GB’s alleen maar groeien. Want als er iets is waar wij van houden, dan is het een supersnelle connectie en stabiele verbinding. Vooral nu we meer data dan ooit gebruiken en de komende jaren nog veel meer gaan verbruiken, komt 5G dus als gelegen.

Hoe snel is 5G?

5G is zo’n 50 keer sneller dan 4G. Vond je dat netwerk eigenlijk al snel genoeg? Dan zal 5G je gaan verrassen, omdat het op papier ondersteuning biedt voor ongelooflijk hoge download- en uploadsnelheden. En die snelheden zie je terug in een hogere kwaliteit beelden, snellere buffering van video’s en downloads van complete films in slechts enkele seconden. Liefhebbers van series en films hoeven daardoor niet meer lang te wachten voordat een download compleet is. Geen uren meer, maar minuten – het is de droom van velen.

  • 4G: 2,5 MB per seconde
  • 5G: 125 MB per seconde

Het is bovendien niet alleen de download- en uploadsnelheid wat 5G zo bijzonder maakt. Ook de stabiliteit van het internet wordt beter. Zelfs zo goed, dat het gebruikt gaat worden voor nieuwe toepassingen in de zorg, bouw en landbouw. Het zou het mogelijk moeten maken om zorgoperaties op afstand uit te voeren. Dit wordt weer mede mogelijk gemaakt door een andere cruciale verbetering: de latentie – de reactiesnelheid van het internet.

Hoe zit het met de dekking?

Met de honderden miljoenen euro’s die geïnvesteerd zijn in de licenties voor de 5G-frequenties, azen alle providers op een landelijke dekking. Maar op het moment van schrijven heeft alleen T-Mobile een landelijke 5G-dekking. En dat is natuurlijk ook het verkoopargument van de provider, omdat de andere providers dit nog niet hebben. Hoe het er nu voor staat met de 5G-dekking van de telecomaanbieders is te bekijken op de dekkingskaarten:

Vraag je je af hoe het zit met de 5G-dekking van een andere provider? Dan is het goed om te weten dat deze andere provider op een van de bovenstaande netwerken actief is. Er zijn namelijk maar drie providers in Nederland die een 5G-licentie hebben bemachtigd: KPN, T-Mobile en Vodafone. Heeft je provider nog geen 5G-dekking? Dan maak je automatisch gebruik van 4G-dekking.

Gepubliceerd door op 3 februari 2021