64 Kbps internet

Internetten op de mobiel is bij de meeste abonnementen niet ongelimiteerd. Het grootste deel van de sim only abonnementen heeft een datalimiet. Belminuten en sms’jes worden steeds vaker onbeperkt aangeboden maar de mb’s niet. Dat is jammer aangezien het bij de meeste gebruikers juist voornamelijk om de data gaat. Met Whatsapp en Facebook Messenger is het eigenlijk niet meer nodig om te bellen of sms’jes. Alles is mogelijk via de databundel. Het gros van de providers biedt nog steeds geen onbeperkt internet aan met uitzondering van Robin Mobile, Tele2 en T-Mobile. Als enige providers in Nederland is onbeperkt internet écht zonder limieten bij deze providers. De andere providers bieden standaard databundels aan met een datalimiet. Wat er vervolgens gebeurt als de limiet bereikt is verschilt per provider. Er zijn drie mogelijkheden:

  • Verlaging snelheid naar 64 Kbps
  • Internetten is niet meer mogelijk
  • Internetgebruik tegen buiten-de-bundel tarieven

Verlaging internetsnelheid

Van de drie mogelijkheden is de snelheidsverlaging voor veel gebruikers de fijnste optie. Het gebruik van internet buiten de bundel is gratis waardoor hoge kosten op de telefoonrekening niet zo snel voorkomen. Jammer genoeg wordt dit niet standaard aangeboden door alle providers. Opvallend is dat de “goedkopere” MVNO’s deze voorwaarde niet aanbieden maar de “grote” providers wel. De providers die een verlaging van de internetsnelheid naar 64 Kbps aanbieden zijn:

  • GEEN

Bij deze providers zijn echter niet alle abonnementen voorzien van de voordelige voorwaarde dat het internet buiten de bundel gratis is. Op de provider pagina’s is te lezen welke abonnementen de snelheid verlagen als de datalimiet bereikt is. Wil je direct de abonnementen vergelijken? Met onze vergelijkingstool worden alle sim only abonnementen naast elkaar gelegd zodat je profiteert van de beste vergelijking die mogelijk is. Niet alleen hoef je niet de websites van de providers af te gaan maar je bespaart er aanzienlijk veel geld mee.