T-Mobile stopt met Datavrije Muziek voor nieuwe klanten. De feature was voorheen beschikbaar voor klanten met een databundel van 10 GB of meer. Vanaf nu wordt de Datavrije Muziek-optie niet meer aangeboden aan nieuwe klanten of klanten die verlengen.

Nieuwe databundels T-Mobile

Hoewel de Unlimited databundels niet gewijzigd worden, veranderen de andere abonnementen wel. Bij een verlenging of aanschaf van een van deze databundels kan er nu gekozen worden voor een databundel van 1 GB, 8 GB en 15 GB. Maar ondanks het feit dat de 15 GB meer is dan 10 GB, krijgen klanten met deze bundel geen toegang meer tot Datavrije Muziek – een functie die de data verbruikt met muziek streamen niet meetelt voor het totale maandelijkse verbruik.

Datavrije Muziek stopt

Datavrije Muziek is niet meer mogelijk met de nieuwste versies van de T-Mobiel abonnementen. Daar heeft T-Mobile verschillende redenen voor, zoals het aangeeft in een blogpost.

“Muziekstreamingsdiensten breiden hun portfolio’s steeds vaker uit met podcasts, video- en audioboeken en omdat Datavrije Muziek zich alleen richt tot muziekcontent, wordt het voor ons steeds moeilijker om de muziekdienst datavrij aan te bieden,” aldus T-Mobile.

Volgens onderzoek van de provider zien weinig gebruikers met een 10 GB databundel of meer de Datavrije Muziek-feature als de primaire reden om te kiezen voor dit abonnement. T-Mobile klanten met een oudere abonnementsvorm kunnen nog wel steeds Datavrije Muziek gebruiken.