Voor wie beschikt over een smartphone is mobiel internet bijna een must. Veel functies van de smartphone werken namelijk met mobiel internet. Het dataverkeer voor mobiel internet wordt afgerekend in MB, hier heb je een databundel voor nodig. Een databundel kan in de vorm van een abonnement worden afgesloten. Zo heb je maandelijks de beschikking over het aantal MB in de databundel. Dit is meestal een vastgesteld aantal MB’s per maand. Het maximale aantal MB’s dat je per maand kunt verbruiken wordt de datalimiet genoemd. Vergelijk hier de abonnementen met onbeperkt internet. Wat voor een databundel je nodig hebt met hoeveel MB is lastig te bepalen. Het dataverbruik verschilt per persoon waardoor geen enkel abonnement geschikt is voor iedereen.

Dataverbruik

Data in de databundel wordt verbruikt aan de hand van verschillende acties die met mobiel internet worden verricht. Wanneer je twijfelt over hoeveel MB je in je databundel zult nodig hebben kun je dit ook berekenen aan de hand van de volgende voorbeelden:

  • Whatsapp berichten versturen: 0,001 MB
  • Een e-mail versturen: 0,2 MB
  • Surfen naar een internetpagina: 0,5 MB
  • Een foto versturen: 1 MB
  • Een video op YouTube of een andere website bekijken: 5MB per minuut
  • Een app downloaden: 5MB tot 10MB per minuut

De bovenstaande voorbeelden geven weer wat bepaalde handelingen ongeveer verbruiken qua data. Aan de hand van deze voorbeelden kun je een schatting maken van je maandelijks verbruik. Wanneer je op diverse plekken zoals thuis en op je werk beschikt over Wi-Fi, zul je minder data verbruiken. Mobiel internetten op Wi-Fi kost je namelijk geen data. Ben je veel onderweg en kun je niet overal gebruik maken van Wi-Fi, dan is een grotere databundel een verstandige optie. Er zijn apps die je dataverbruik in de gaten houden. Je kan ervoor kiezen om dit een aantal maanden te doen en vervolgens te switchen naar een kleinere of grotere databundel.