Lebara

lebaraLebara is de prijsvechter die zich van origine op migranten richtte. Maar inmiddels zijn er steeds meer Nederlanders die voor het sim-only en prepaid aanbod van de provider kiezen. Lebara is al in 2004 opgericht en vandaag de dag in vijf landen actief, waaronder Nederland. Waar het vooral bekendheid heeft verworven als prepaidprovider heeft het ook al een tijdje sim only abonnementen in het assortiment. Deze zijn bovendien maandelijks opzegbaar en voorzien van lage internationale tarieven.

4G dekking

Vraag je je af of Lebara wel een goede dekking heeft? Het goede nieuws is dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Lebara maakt in Nederland namelijk gebruik van het betrouwbare mobiele netwerk van KPN. Alle diensten zoals de service, facturen en app worden door Lebara zelf onderhouden maar het bellen, sms’en en internetten verlopen via het 4G-netwerk van KPN. Dankzij de samenwerking met KPN ben je met je Lebara simkaart dus altijd verzekeren van een goede bereikbaarheid, waar je ook bent in Nederland.

Abonnementen

Muziek streamen, apps downloaden en Netflix binge-watchen; het kost allemaal aardig veel data. En als je een databundel met een limiet hebt dan kun je voor een onaangename verrassing komen te staan als de maandelijkse factuur in je postvak belandt. Om je te behoeden voor hoge kosten heeft Lebara een interessant aanbod op de markt gebracht: onbeperkt internet voor een laag bedrag per maand.


Onbeperkt internet?

Ja, Lebara is sinds 2018 een onbeperkt-internet aanbieder. Het ‘Onbeperkt’-abonnement van Lebara is inclusief onbeperkt bellen en sms’en. Zonder limiet bellen + internetten is mogelijk in alle landen van de Europese Unie (EU). Voor internetten buiten Nederland maar binnen de EU geldt wel een maandelijkse databundel op basis van Fair Use. Dit komt neer op een maandelijkse stop na een verbruik van 75GB aan data. Als je dit verbruikt dan is het mogelijk om kosteloos extra GB’s aan te vragen. Hierin is Lebara niet de enige, andere providers zoals T-Mobile en Tele2 hebben deze regel ook. Dit is een wettelijke afspraak ingesteld door de Europese Commissie.