Robin Mobile biedt alle klanten nu binnen de EU dezelfde diensten als in Nederland. Vanaf 1 februari 2017 is het bij de provider mogelijk om niet alleen in Nederland gebruik te maken van onbeperkt mb’s, sms’jes en belminuten maar ook binnen de gehele EU. De prijsvechter voor onbeperkte data loopt hiermee voor op de andere providers. De wijziging van het abonnement geldt voor nieuwe maar ook voor bestaande klanten.

Vervallen roamingtarieven

De roamingtarieven die binnen de EU gelden komen over een half jaar volledig te vervallen. Vanaf 15 juni 2017 zijn er geen extra kosten meer voor inwoners binnen de EU die in andere landen binnen de EU gebruik maken van de beldiensten. Het gebruik van internet, bellen of sms is dan in een ander EU-land hetzelfde als in Nederland waardoor klanten niet meer voor verrassingen komen te staan. De kosten voor dataroaming kunnen immers in de huidige situatie enorm oplopen.

Robin Mobile is de eerste provider die de stap heeft gezet. De provider heeft geen eigen netwerk maar gebruikt het netwerk van KPN en de overeenkomsten die KPN heeft gemaakt met buitenlandse providers.