Robin Mobile

robin mobileRobin Mobile is de enige “kleine” provider die op deze website vermeld wordt. Het bedrijf heeft niet zoals Tele2, T-Mobile, Vodafone en KPN een licentie voor een eigen mobiel netwerk. In plaats van een eigen licentie kiest Robin Mobile ervoor om gebruik te maken van uiterst betrouwbare netwerk van KPN. Deze manier van werken, waarbij een netwerk van een ander bedrijf gebruikt word, staat bekend als een MVNO; Mobile Virtual Network Operator. Robin Mobile is in dit voorbeeld de MVNO van KPN. Bij Robin Mobile draait het om “onbeperkt”. Echt alles is onbeperkt bij de sim only provider. Je kunt onbeperkt internetten, bellen en sms’en voor een vast bedrag per maand. Er zijn geen limieten zoals het geval is bij veel andere providers.

4G dekking

Bij de abonnementen van Robin Mobile wordt niet automatisch gebruik gemaakt van het 4G netwerk. Het verschilt per type abonnement of je surft via 3G of 4G. De abonnementsvormen met 3G internet zijn het goedkoopst. Dit is alleen het Robin Entree abonnement, alle andere abonnementen maken standaard gebruik van 4G internet.

Abonnementen

Robin Mobile heeft niet een uitgebreid aanbod van sim only abonnementen zoals je bij veel andere providers ziet. Terwijl je bij een gemiddelde provider eindeloos kunt combineren tussen belminuten, sms’jes en mb’s is dit bij Robin Mobile niet mogelijk. Dat is ook niet nodig. Bij Robin Mobile is bijna alles onbeperkt en dat heeft de provider uitgedrukt in vijf soorten abonnementen:

  • Robin Entree
  • Robin Junior
  • Robin Gewoon Snel
  • Robin Super Snel 4G
  • Robin Pijl Snel 4G

Het verschil tussen de abonnementen van Robin Mobile is de snelheid van internet. De benamingen geven dit eigenlijk al aan. Het voordeligste abonnement heeft bijvoorbeeld een snelheid van 1 Mbps terwijl het snelste abonnement snelheden levert vanaf 25 Mbps.

Onbeperkt internet?

Ja, Robin Mobile is dé provider als het aankomt op onbeperkt mobiel internet. Alles is onbeperkt bij Robin Mobile behalve de snelheden. Ieder abonnement dat Robin Mobile aanbiedt heeft een ongelimiteerd aantal Mb’s dat je kunt verbruiken. Er is geen limiet. Hierdoor wordt de snelheid ook niet verlaagd als de limiet bereikt is aangezien er geen limiet is. De snelheid van internet blijft continu hetzelfde en je voorkomt hoge buiten-de-bundel kosten met een onbeperkt internet abonnement van Robin Mobile.