Provider Simyo heeft twee nieuwe prepaidbundels geïntroduceerd. De ene bundel beschikt over 2.000 MB data, met de tweede bundel heb je onbeperkt internet met een verlaagde snelheid. Vooral de tweede bundel is aantrekkelijk, omdat het onbeperkt langzaam internet aanbiedt voor een vast bedrag. Simyo is nu een van de eerste providers die onbeperkt prepaid internet aanbiedt.

2000 MB-bundel

Met een prepaidinternetbundel van 2.000 MB vergroot Simyo de grootste internetbundel in haar assortiment. De 2.000 MB-bundel is daarmee een uitbreiding van de internetkeuzes en komt beschikbaar naast de bestaande bundels van 150 MB (5 euro), 500 MB (7,50 euro) en 1.000 MB (10 euro). De 2000 MB-bundel kost 12,50 euro.

Onbeperkt prepaid internet

De tweede nieuwe bundel bestaat uit onbeperkt internet. Voor een vast bedrag van 10 euro krijgen klanten onbeperkt toegang tot internet, maar met een beperkte snelheid van 128 kbps. Met deze snelheid is het mogelijk om tekstberichten te ontvangen, maar het downloaden van foto’s en video’s is niet mogelijk. Ook is het streamen van muziek of video niet mogelijk.

Volgens de provider zelf zijn de twee nieuwe bundels een reactie op de vraag van de klant. Die zouden hebben aangegeven grotere prepaidbundels te willen. Volgens Simyo-directeur Bart van den Berg is de onbeperkte internetbundel geïntroduceerd zodat klanten “altijd berichtjes kunnen ontvangen, maar niet meer hun internetbundel in de gaten hoeven te houden”.

Simyo volgt met de introductie van prepaid mobiel internet het voorbeeld van KPN. Bij KPN is dezelfde aanbieding beschikbaar onder de naam ‘Prepaid Sim-kaart Onbeperkt Online’. Net zoals bij Simyo krijgen klanten daarmee een maand lang toegang tot onbeperkt internet op 128 Kb/s. Dit geldt overigens voor de gehele EU.