T-Mobile heeft voor de vierde keer op rij de titel ‘beste mobiele netwerk van Nederland’ gewonnen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Duitse telecommunicatiebedrijf P3. In tegenstelling tot eerdere jaren was de voorsprong op de concurrenten dit jaar niet zo groot. KPN en Vodafone volgen op namelijk enige afstand, maar behalen ook de graad “outstanding”.

Nederlandse netwerken scoren goed

Met een totaalscore van 977 behaalt T-Mobile de hoogste score van de Nederlandse netwerken. KPN en Vodafone strijden om de tweede plek, met respectievelijk 961 en 959 punten. Met hun scores slechts twee punten uit elkaar, tonen ze praktisch hetzelfde prestatieniveau. Het feit dat alle drie de Nederlandse operatoren als “uitstekend” worden beoordeeld, benadrukt de zeer hoge prestaties van de Nederlandse mobiele netwerken.

Het netwerk van Vodafone had volgens de test de meeste storing. In totaal was het zeventien uur lang onmogelijk om van het Vodafone netwerk gebruik te maken. De 2019 P3 connect Mobile Benchmark in Nederland bestaat uit rij- en looptests uitgevoerd van 12 februari tot 1 maart 2019. In deze periode reden twee testwagens samen meer dan 6.490 kilometer door Nederland. Daarbij bezochten ze 21 steden en 31 dorpen. Een team onderzoekers deed hiernaast nog onderzoek in zeven steden en reisden op treinen tussen 14 bestemmingen. De testgebieden zijn goed voor ongeveer 5,7 miljoen mensen, of ongeveer 33,5 procent van de totale bevolking van Nederland.