T-Mobile

tmobilelargeT-Mobile is één van grootste providers van Nederland als het om aantallen abonnees gaat. Het bedrijf had midden 2016 ruim 2,8 miljoen postpaid abonnees en 800.000 prepaid klanten. De verschuiving van prepaid naar abonnement zet ook bij T-Mobile nog steeds door. Het netwerk van T-Mobile is in 2015 als beste getest van Nederland. Dit is een pluspunt dat niemand kan negeren die op zoek is naar een nieuw abonnement.

4G dekking

Als één van de vier “grote” providers beschikt ook T-Mobile over een 4G licentie. Met deze licentie is T-Mobile aan het werk gegaan waarna het eind 2015 een volledig landelijke dekking bewerkstelligde. Met de goed werkende 4G verbinding is internet op de mobiele telefoon enorm snel. Als je toch in een gebied komt waar de 4G dekking niet optimaal is dan kiest je mobiele telefoon automatisch het 3G netwerk van T-Mobile. Door het overschakelen ben je altijd verzekerd van een snelle internetverbinding waar je je ook bevindt in Nederland.

Abonnementen

De abonnementen van T-Mobile worden opgedeeld in twee varianten: “Stel samen en stel bij” en “Basis sim”. Het verschil tussen de twee abonnementsoorten is al min of meer duidelijk uit de namen. Bij het Basis sim abonnement zijn er weinig voordelen en extra’s terwijl dit wel het geval is bij het “Stel samen en stel bij” abonnement. Een aantal voordelen van het “Stel samen en stel bij” abonnement zijn het omhoog, omlaag of helemaal uit instellen van je internet- en belbundel en data gebruiken vanuit de bundel in de EU.


Onbeperkt internet?

Ja, T-Mobile is één van de weinige Nederlandse providers die een vorm van onbeperkt internet aanbiedt. Bij een aantal abonnementen van het bedrijf is het internetten buiten de bundel gratis. Het gaat hierbij om de “Stel samen en stel bij” abonnementen van T-Mobile. Bij deze abonnementsvorm zijn er geen kosten voor internetgebruik buiten de bundel, internetten wordt niet stopgezet maar de snelheid gaat wel omlaag naar 64 Kbps. Dit is voor veel gebruikers geen probleem aangezien het voldoende snel is om Whatsapp te blijven gebruiken. Muziek streamen via Spotify of video’s bekijken op Youtube is dan echter niet meer mogelijk.