Tele2 heeft gisteren per e-mail aan huidige klanten bekend gemaakt dat het haar systemen verbeterd heeft. Het gevolg is dat lopende telefoonabonnementen per 22 december aangepast worden. De productnamen worden gewijzigd, de factuur wordt duidelijker ingericht maar ook de voorwaarden van de abonnementen veranderen. De bel-, sms- of databundel tussentijds verhogen of verlagen is eveneens niet meer mogelijk.

Gratis internet met 64 Kbps niet meer mogelijk

In de nieuwe situatie wordt bellen buiten-de-bundel goedkoper. Het tarief van bellen als de limiet bereikt is wordt verlaagd van € 0,30 naar € 0,25 per minuut. Wat opvalt is dat ook het gebruik van internet buiten-de-bundel anders behandeld wordt. Tele2 schakelt het internet uit als de limiet bereikt is. Dit wordt niet in de door Tele2 verstuurde e-mail of sms vermeld terwijl dit voor veel klanten een belangrijke eigenschap is. Hierdoor kunnen klanten niet meer gratis internetten op 64 Kbps na het bereiken van de datalimiet zoals in de huidige situatie het geval is. In plaats van gratis internet biedt Tele2 klanten de mogelijkheid om extra databundels te kopen. Het is verstandig om de voorwaarden te controleren en op te letten of de nieuwe voorwaarden bij het huidige verbruik passen. Iedereen die gewend is aan gratis buiten-de-bundel internet komt mogelijk voor een verrassing te staan als internettoegang opeens stopt als de limiet bereikt is.

Klanten van Tele2 krijgen de mogelijkheid om tussentijds het abonnement op te zeggen. Dit kan tot 30 dagen na ontvangst van het bericht over de aanpassingen. De eventuele resterende kosten van een mobiele telefoon moeten in dit geval terugbetaald worden aan de provider.