Dat het onbeperkt internet abonnement een succes is voor iedere provider is niet vreemd. Consumenten willen steeds vaker geen limiet en maximaal kunnen internetten, zelfs als dat wat meer kost dan het “normale” abonnement. Dit zien we terug in de cijfers van Tele2 van het laatste kwartaal. Uit de cijfers blijkt dat het aantal klanten aanzienlijk is toegenomen, voornamelijk door het nieuwe Unlimited Tele2 abonnement.

Unlimited 4G

In de afgelopen anderhalf maand kwamen er bijna 70.000 Unlimited klanten bij. Een deel van deze klanten is van een ander Tele2 abonnement overgestapt en het overige deel zijn nieuwe klanten. In totaal kreeg Tele2 er vorig jaar 51.000 nieuwe abonnees bij, een grote groei voor de provider. De cijfers zijn niet zo sterk als wat T-Mobile liet zien na introductie van het Unlimited abonnement. In het eerste kwartaal van het T-Mobile onbeperkt abonnement kreeg de provider er 100.000 nieuwe abonnees bij. Dit was voor Tele2 de reden om ook zo snel mogelijk een vergelijkbaar abonnement aan te bieden.

De sterke groei in het aantal abonnees laat zien dat klanten klaar zijn de onbeperkt internet abonnementen. Op dit moment zijn de onbeperkt internet abonnementen alleen verkrijgbaar bij Tele2, T-Mobile en Robin Mobile. De laatste biedt al vanaf 2013 onbeperkt internet abonnementen aan maar heeft geen eigen netwerk.