FAQ

FAQ

 • Moet ik los een telefoon kopen?

  Een minpunt van een sim only is dat als je nog geen mobiele telefoon hebt je deze moet aanschaffen. Je kunt echter zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan de mobiel zolang er maar geen simlock op zit of gekoppeld is aan dezelfde provider. Het kan een oud tweedehands toestel zijn die via Marktplaats gekocht is maar het kan ook de nieuwste Samsung Galaxy zijn die nieuw als los toestel aangeschaft is.

 • Kun je een sim only in het buitenland gebruiken?

  Het sim only abonnement kan in het buitenland gebruikt worden. Houdt er echter rekening mee dat veel van deze kosten niet altijd binnen de belbundel vallen. Dit geldt met name voor landen buiten de EU. Vanaf juli 2017 valt het gebruik van mobiele diensten in EU landen onder dezelfde belbundel. Voor landen buiten de EU is het mogelijk om een tijdelijke buitenlandbundel te bestellen.

 • Hoe oud moet je zijn voor een sim only?

  In Nederland kan een sim only contract enkel afgesloten worden door personen van 18 jaar of ouder. Dit geldt niet alleen voor een sim only maar ook voor een toestelabonnement.

 • Welke providers hebben onbeperkt internet?

  Een onbeperkt internet sim only wordt niet door iedere telecomprovider aangebonden. De providers die op dit moment een onbeperkte databundel hebben zijn T-Mobile, Tele2, Vodafone, KPN en Robin Mobile. Bij Robin Mobile is er geen sprake van een datalimiet maar bij de andere providers wel. Bij deze providers wordt de snelheid verlaagd naar 64 Kbps.

 • Kan ik elke telefoon gebruiken bij een onbeperkt internet sim only?

  Nee, niet iedere mobiele telefoon waarin de simkaart past is geschikt om te bellen. Een mobiele telefoon met een simlock van een andere provider is niet geschikt. Een mobiele telefoon zonder simlock of gekoppeld aan dezelfde provider is geschikt voor gebruik.

 • Wat is het beste sim only contract?

  Het beste contract hangt af van verschillende factoren. Het is afhankelijk van je wensen maar ook van je behoeften en je budget. Er is voor iedereen een geschikt abonnement waarbij het niet uitmaakt wat voor soort gebruiker je bent. De beste sim only is het resultaat van goed onderzoek naar wat je nodig hebt en deze eisen in een vergelijkingstool in te vullen zodat de beste sim only overblijft.