Vodafone

vodafone largeVodafone is een van oorsprong Britse provider met mobiele netwerken in 42 landen. Met de 140 Vodafone winkels is bedrijf niet alleen online actief maar ook met normale telefoonwinkels. In Nederland heeft de provider meer dan 5 miljoen klanten.

4G dekking

Vodafone is één van de vier providers in Nederland met een licentie voor 4G. Deze licentie geeft Vodafone het recht om een eigen 4G netwerk te maken en dat heeft het bedrijf dan ook gedaan. Als het op de 4G dekking aankomt dan zit je bij Vodafone goed. Het 4G netwerk van de provider heeft een landelijke dekking waardoor je bijna overal in Nederland goed bereikt hebt. Mocht het zich toch voordoen dat je een keer geen 4G bereik hebt dan is dit geen probleem. Je mobiele telefoon schakelt in dat geval automatisch over naar het betrouwbare 3G netwerk van Vodafone. Je hebt dan zelfs in de moeilijk bereikbare gebieden van Nederland een verbinding met het mobiele netwerk.

Abonnementen

Bij Vodafone zijn er een aantal abonnementsvormen waar je uit kunt kiezen. Dit zijn de Start, Smart, Red en Black abonnementen. Het verschil tussen deze typen abonnementen is het aantal belminuten dat je iedere maand krijgt en de hoeveelheid mb’s. Het Black abonnement is het meest uitgebreide contract dat Vodafone aanbiedt.

Onbeperkt internet?

Nee, onbeperkt internetten is niet mogelijk bij Vodafone. Er is een datalimiet aanwezig bij de meeste abonnementen. Moet je geregeld extra betalen voor internetgebruik buiten de bundel? Bij Vodafone wordt je internet automatisch stopgezet. Doordat er geen extra kosten zijn voor internetten boven de datalimiet is het mogelijk om vele euro’s te besparen als je een grootverbruiker van data bent.