Voor telecomproviders blijft de omzet onder het onbeperkt internet abonnement stijgen. Het wordt volgens Telecompaper zelfs de consumententrend voor aankomend jaar. Afgelopen maand koos bijna een derde van de consumenten die online zochten naar een telefoonabonnement voor een unlimited aanbieding. De vraag naar dit type abonnement blijft stijgen.

Unlimited abonnement

Vorig jaar introduceerden eerste T-Mobile en daarna Tele2 de nieuwe bundels die gericht zijn op de grootverbruikers. Dat er vraag naar is bleek uit het aantal nieuwe klanten dat beide providers erbij kregen. Zo noteerde Tele2 meer dan 110.000 nieuwe klanten na de introductie van het abonnement. T-Mobile liet eerder al een groei van het klantenbestand zien in de gepresenteerde cijfers. Beide providers maakten een sterke groei door met positieve cijfers na het introduceren van het onbeperkte abonnement.

De providers zijn al jaren aan het concurreren in een hevige strijd om de Nederlandse klant en het lijkt erop dat het Unlimited abonnement nieuwe deuren heeft geopend. Het is dan ook niet de vraag of de andere providers ook dit type abonnement gaan aanbieden, maar wanneer. De verwachting is dat de vraag de komende tijd steeds meer toeneemt, waarbij de omzet voor providers steeds meer uit dit soort abonnementen vandaan komt.