Sim only is de meest voordelige abonnementsvorm omdat je hierbij alleen betaalt voor de inhoud van het abonnement en niet voor het afbetalen van een mobiele telefoon. Het is daarbij wel van belang dat je beschikt over een goed werkende telefoon of dat je een nieuwe toestel aanschaft. Waarom is een sim only een goede optie?

Maximale flexibiliteit

Met een sim only heb je de flexibiliteit dat dichtbij het gebruik van een prepaid kaart komt. Met een opzegtermijn van slechts 30 dagen is er de maximale vrijheid dat mogelijk is bij een telefoonabonnement. In tegenstelling tot de standaard 12 en 24 maandcontracten is het een verademing voor gebruikers die niet gebonden willen zijn. Is er een exclusieve aanbieding beschikbaar bij je favoriete provider? Geen probleem. Door de korte opzegtermijn kun je spoedig overstappen en maximaal profiteren van de acties die beschikbaar zijn. Er zijn geen extra kosten, geen boetes en ook geen naheffingen voor het opzeggen van het abonnement. Dat is bij een regulier abonnement met toestel wel anders. Als je probeert om dit type abonnement te beëindigen tijdens de looptijd dan wordt je ongetwijfeld geconfronteerd met hoge kosten. Dit zijn de opgetelde kosten die bestaan uit de tarieven van de resterende maanden van het contract.

Eigen mobiel houden

Door te gaan voor een sim only kun je je eigen mobiele telefoon behouden. Als je geen nieuwe telefoon wilt en graag verder wilt met je bestaande mobiel dan is het een nieuw toestel immers ook niet nodig. Je hoeft niet te leren hoe je de nieuwe mobiel gebruikt, contacten hoeven niet overgezet te worden en ook de foto’s en apps hoeven niet opnieuw gedownload te worden. Het enige dat je hoeft te doen bij een sim only is het switchen van de simkaart. Om ervoor te zorgen dat je bereikbaar blijft ontvang je een bericht van de provider op het moment dat de simkaart verwisseld moet worden. Het kan bijna niet simpeler.

Waar kopen?

Abonnementen zonder telefoon worden aangeboden door alle Nederlandse providers zoals KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Er zijn grote en bekende providers op de markt maar er zijn ook steeds meer kleine providers die zeer voordelige sim only abonnementen aanbieden. Deze providers bieden hun sim only pakketten aan op de netwerken van de grotere providers en zijn dan ook zeker betrouwbaar. Er is een grote verscheidenheid in tarieven en bijbehorende belbundels met prijzen die beginnen vanaf 5 euro per maand tot meer dan 50 euro per maand voor de grootverbruikers.