Sim only is een telefoonabonnement waarbij je geen nieuwe telefoon ontvangt. Je ontvangt enkel een simkaart met een telefoonnummer en jouw abonnementsgegevens. Omdat er bij een sim only abonnement geen nieuwe telefoon wordt geleverd, zijn de abonnementskosten erg laag. Voor wie al een goed werkende telefoon bezit is het erg voordelig om een sim only abonnement aan te schaffen. Er zijn verschillende sim only abonnementen te krijgen bij diverse providers.

Voordelen van sim only

Sim only abonnementen worden steeds populairder. Het grootste voordeel van een sim only abonnement is dat het een erg voordelig abonnement is. Je betaalt alleen voor het abonnement en niet voor een toestel waardoor de maandelijkse kosten erg laag liggen. Wanneer je kiest voor een abonnement met een toestel, betaal je ook per maand voor dit toestel. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Bij een sim only abonnement betaal je deze kosten niet en bespaar je dus een hoop geld. Daarbij zijn er heel wat providers die willen concurreren en hierdoor zeer voordelige sim only abonnementen aanbieden. Een sim only abonnement is er in allerlei soorten en maten. Er zal altijd wel een abonnement zijn dat aan je wensen voldoet. Voor het afsluiten van een sim only abonnement is het wel van belang dat je als gebruiker al beschikt over een goed werkende telefoon omdat deze niet bij het abonnement wordt geleverd. Een ander voordeel is dat je altijd kan wisselen van mobiele telefoon. Je zit niet vast aan een bepaald toestel vanwege het abonnement.

Soorten sim only abonnementen

Bijna iedere provider biedt tegenwoordig wel sim only abonnementen aan. De sim only abonnementen kunnen flink van elkaar verschillen in soort en prijs. Bedenk eerst wat voor je belangrijk is. Hoeveel belminuten, sms’jes denk je nodig te hebben en wil je met het abonnement ook gebruik kunnen maken van mobiel internet? Wil je een contract van een jaar of liever een abonnement dat iedere maand op te zeggen is. Er zijn sim only abonnementen die een vaste samenstelling hebben maar vaak is het ook mogelijk om je eigen sim only abonnement samen te stellen. De welbekende providers zoals T-Mobile, Vodafone en KPN bieden sim only abonnement aan maar er zijn ook minder grote spelers op de markt zoals Simyo, Hollandsnieuwe en Youfone, die zeer voordelige abonnementen aanbieden. Het is altijd goed om de abonnementen van verschillende providers met elkaar te vergelijken zodat je er zeker van bent dat je uiteindelijk het meest voordelige abonnement afsluit.